Fina skogen

Annars försöker jag mest hålla mig pigg och plugga. Är helt slut efter denna vecka, men i morgon ska jag unna mig en riktig sovmorgon. När jag vaknar ska jag nog sticka ut till ridklubben som funktionär. Sen ska jag hem och plugga lite till, och efter det blir det troligtvis att festa lite för ovanlighetens skull. Festandets upplägg är inte helt klart än, men det får visa sig imorgon.

Men nu ska skolböckerna få vila en stund, och jag ska istället ha lite fredagsmys med revbensspjäll, potatissallad, Kilkenny och filmen "En vampyrs bekännelse". Det tycker jag att jag har förtjänat.

I dag har jag tillbringat en stor del av dagen ute i skogen, precis som i går. Barn- och fritidsprogrammets årliga väsenvandring gick av stapeln, och det var vår tur att klä ut oss till svenska sagoväsen och träffa massor söta barn. Jag blev ju tilldelad rollen som skogsrå, vilken jag också tog på mig iklädd löshår och en tunika som såg ut att vara stulen från DiLeva. Men det gick bra ändå. Barnen var så söta så, näcken som satt precis nedanför mig spelade så fint så (eller, jag hade lånat ut en väldigt bra skiva...) och hela skogen var mysig. Jag gillar ju skogen, och satt en stor del av tiden på en gammal lägerplats och tänkte tillbaka på alla glada minne jag har från lägerplatser i skogen. Mat lagad över öppen låga, marshmallows, banan&choklad i folie, gitarrspel och sånger, och att krypa ner i sovsäcken och somna tryggt till skogen alla ljud. Det är livet det. Om man dessutom råkar befinna sig vid en skogssjö, med sina vänner och några öl på det så kan man knappt begära mer av tillvaron.

Fina skogen...
 
Klicka för att stänga bilden
 
Klicka för att stänga bilden
 Vindskydd och eldstad
 
Klicka för att stänga bilden
Skogsrån har också solglasögon! (Ursäkta mitt väldigt inte-skogsrå-utseende, men jag har inte magiska förmågor!)

Och jag är mer sugen än någonsin på att köpa ett litet torp djupt inne i skogen, där jag och mina vänner kan bo på somrarna och spela och sjuna och dansa och pyssla, sy, sticka och mysa. Tro mig, jag har världens vision. Så den där högvinsten på triss kan ju se till att komma snart...

Plugg

Ännu en pluggdag...
I går var en bra dag, det bröjade med att matteprovet gick jättebra. Jag var supernöjd över att upptäcka att provet var lättare än jag trodde, att jag kan mer än jag trodde och att jag är smartare än jag trodde^^ haha.
Dock har jag ingen aning om vad jag kommer få för betyg. Men även om det bara blir G så är jag nöjd, för känslan var ändå att polletten har trillat ner, och jag kan det jag behöver kunna inför matte C.
Så jag var i alla fall glad och nöjd, och för att göra saker ännu bättre så fick jag reda på att jag hade fått MVG på provet i hinduism^^ Yay för mig:)
Sedan åkte jag och handlade asgod mat, och åkte hem och lagade det (renskav med kantareller och äggröra, mums!) och sedan pluggade jag visserligen större delen av eftermiddagen, men vid tio-tiden på kvällen hade jag så ont i huvudet av all tankeverksamhet så jag tillät mig faktiskt att koppla av framför en film för ovanlighetens skull. Jag missade ju några pluggtimmar på natten, men de tog jag igen i dag i skolan, för vår friluftsdag var inställd.

Nu har jag pluggat lite till, ätit mat och så och jag har två uppsatser som jag ska skriva ikväll, så det är nog bäst att jag tar tag i det...

Vilket tråkigt liv jag verkar ha, men jag får ta igen det under semestern i sommar:)
I helgen ryktas det dessutom om fest, så då blir det nog lite bilder.
(Det ryktas dessutom om att jag ska vara funktinär på ridklubbens hopptävlingar. Får se hur mycket plugg jag har...)

Matematikens mysterier

Tar en paus i pluggandet för att slänga upp ett par ord här.
Min soffa är översållad med papper som i sin tur är översållade med (på min nuvarande nivå) komplicerade matematiska formler och långa uträkningar. Min hjärna ser lika dan ut.
På TVn står en av mina absoluta favoritfilmer - Will Hunting - på, för att ge mig lite motivation.
I morgon ska jag gå upp vid sex, så att jag hinner äta frukost i lugn och ro, packa lite matsäck och kolla igenom mina anteckningar en gång till.
Kort sagt så är allt förberett inför morgondagens nationella prov i matte B.
Detta kommer bli en prövning, och förmodligen en riktig rysare. Jag måste nämligen klara denna kurs om jag vill komma in på min tilltänkta utbildning i höst.
Det som ställer till det är att jag under kursens gång har missat tio veckor eftersom jag varit ute på praktik och har kursen med en annan klass.
Jag har inte svårt för matte, tvärt om så har jag alltid haft lätt för det. Jag har aldrig behövt nöta in räknesätt, utan har jag bara fått teorin bakom förklarad för mig och sett ett par bevis så brukar jag kunna överföra det på riktiga uppgifter. Dessutom tycker jag att det är ett roligt och fashinerande ämne. Därför stör det mig att jag är så nervös inför imorgon. Jag borde inte vara det. Jag borde kunna skriva det provet i sömnen.
Och det kommer jag förmodligen få göra också eftersom jag inte är världens mest morgonpigga människa...
Men får jag bara G så kan jag andas ut. Jag har ju hela sommaren på mig att läsa upp till MVG nivå om saker fattas.
Och trots allt så hade inte Einstein så bra betyg i matte heller...
Aja, nu ska jag hårdplugga andragradsekvationer ett tag till, och sen är det raka vägen i sängen.

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0