Om min sjukdom

Här kommer jag snart skriva mer om min sjukdom och berätta hur den yttrar sig, hur min resa sett ut och vad vi har för teorier.
 
 
 
 
Tills dess kan ni spana in kategorin "Min mystiska sjukdom" där jag har samlat inlägg om just min sjukdom.

Kommentarer
Postat av: Cecilia

Hej! Vilken fin blogg. Hittade hit dag och har läst en hel del av dina välskrivna inlägg. Kan dock inte hitta om du fått en diagnos ännu? Har själv ME/CFC, har du blivit utredd för det? Du inspirerar med mat och friskvårdstankar!

Svar: Hej! Tack för din fina kommentar!
Jag har inte fått diagnos än men ME/CFS är ju så klart det som verkar vara på tapeten och jag håller på att få iväg en egenremiss till Gottfrieskliniken så jag hoppas kunna komma dit i höst någon gång!
grusvägenhem.se

2015-05-06 @ 13:55:07
Postat av: Cecilia

Okej. Känner igen mig i mycket av dina erfarenheter. När jag, efter fem års sjukdom, fick min diagnos blev det en viktig vändpunkt. En stor fördel att kunna lägga allt fokus på välmående!

Om du själv tror att du har ME/CFS skulle jag vilja rekommendera dig att läsa på om hur fysisk träning kan påverka oss med sjukdomen och vara uppmärksam på hur det påverkar Dig. Det kan tyvärr vara så att det är mer nedbrytande än stärkande.

All lycka till du härliga, positiva och starka människa!

Svar: Jo, jag har läst en hel del om det, och det verkar bero lite på vilken undertyp av ME/CFS man har. Jag har stött på folk som blivit mycket sämre av fysisk aktivitet, men även de som haft en ganska stor tolerans för det (så länge de hittat en nivå där de inte försämras) och lyckats bli marginellt starkare.
Jag är medveten om att jag håller på med "gambling" och det skrämmer mig så klart, men jag känner inte att det finns några andra alternativ. Hittills verkar kroppen vara seg, och jag kommer upp till grundnivån efter mina förhållandevis korta krascher.
Det vore bra om kroppen kunde klara av exempelvis den här (väldigt skonsamma och lätta) yogaformen jag håller på med nu. Den har en stor rad hälsoeffekter för kroppen, bland annat stressreducerande, humörhöjande, lymfaktiverande, utrensande etc.
Men precis som förra gången jag testade, kommer jag inte pressa kroppen utan sluta om det inte funkar.

Tack för rådet förresten, väldigt viktig information att få ut!

All lycka till dig med :)
grusvägenhem.se

2015-05-14 @ 17:23:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0