Ett litet äventyr

Det var precis när jag hade vaknat, efter min ganska väl tilltagna sovmorgon (med sjuka drömmar), som sambons farmor och farfar hörde av sig och meddelade att de var i närheten.
Vi klädde snabbt på oss och gick ner till deras husbil.
 
Snart hade vi kommit på vart vi skulle fara, och männen började finjustera rutten på GPS'en, trots att jag från baksätet upprepade gånger talade om exakt hur vi skulle köra.
 
Snart hade vi kommit iväg, och körde länge på slingrande vägar genom skogen.
 
Tills vi kom fram till den lilla sjörestaurangen som var färdens mål!
 
 
Där åt vi massor god mat, som inte helt och hållet passar som elimineringskost, men jag bestämde mig för att vara rebellisk.
 
Sedan bestämde jag mig för att blunda lite när sambon (under vissa protester) tog kort.
 
Och efter det så tog jag en kaffe och lät blicken teatraliskt vila över sjön.
 
 
Sedan packade vi ihop oss i husbilen igen och åkte hela vägen hem!
 
En ganska bra söndag, och den är inte slut än.
Jag är fullt upptagen med att studera kaninuppfödning, kaninslakt och kanintillagning. (Enkelt och resurssnålt sätt att bli självförsörjande på kött, eller en bra bit på vägen. Plus att mormor gjort det själv när hon var hippiebonde på 70-talet, så jag har alla hemliga kanintips bara ett telefonsamtal bort.)
 
Vi hörs senare!

Lördagsbabbel

Hej gänget!
Lördag idag, upptäckte jag i förmiddags. Jag trodde att det var fredag. Suck.
Men det gjorde inte så mycket. Jag började städa garderob och vika tvätt och sambon började diska.
 
När vi blev hungriga, och köket var rent, promenerade vi bort till affären och sushibaren och köpte med oss världens godaste sushi! (Ja, jag vet, elimineringsdiet. Men magen är snällare nu, och det är ju varken vete eller laktos i. Och det är faktiskt lördag!)
 
 
 
Jag hjälpte katten att spana över reviret...
 
 
 
Och hade på mig mina boyfriend-jeans. Och detta mina vänner, det är äkta boyfriendjeans. Dessa är köpta för och av min boyfriend och dessutom slitna och söndertrasade av densamme i realtid. Inte slitna och söndertrasade av en maskin, och sålda i en tjejbutik för ett mindre lands BNP.
 
 
 
Lugn och skön lördag alltså! Trött och lite huvudvärk, men annars otvivelaktigen vid liv.
Ska ta rätt på lite mer av tvätten, fundera på att äta en alvedon, rota fram ett av mina finare lapptäcken och täcka soffan med, tända ljus och bädda ner mig bland lapparna, samt klorinblekt fejkull från IKEA och kolla på
"The Hobbit" tänkte jag!
 
Ha det gött, och njut av sommarkvällen.
 
Och förresten, idag är det MINDRE än två veckor kvar till fet-nål-i-ryggraden-dagen! Yes!
 
 

Värmlänningar och dalmasar!

 
 
 
Hej vänner.
Jag är en dålig bloggare idag. Men jag har varit ute och promenerat i en vacker hästahage i alla fall!
 
Sprang (läs: hasade) iväg för att posta brev tidigare på dagen, och vips så hade jag hamnat i föräldrahemmet för att plocka upp ett par gamla jeans som annars skulle blivit hemlösa, men nu förmodligen blir styckmördade istället för att återuppstå som shorts.
Och ni vet ju hur mammor är. Innan jag visste ordet av så hade jag blivit fullproppad med mat, te och citronvatten.
 
Det blev att vi satt och pratade jättelänge om allt från täljstenskaminer och ekonomisk vedeldning till hur man hyser in höns på vintern.
(Min mamma har ju lite erfarenhet av bondelivet;))
 
Vi pratade också om att mamma inte tycker att jag ska flytta för långt bort från dem, (och civilisationen), och kom tillslut fram till att Värmland/Dalarna är en bra kompromiss. Särskilt som att det finns en halvdistansutbildning i Karlstad som jag kanske är lite intresserad av.
 
Jag har ju varit en del (men inte asmycket) i Värmland och Dalarna, men inte bott där. Hur är det att bo där? Är det mysigt? Är det mycket snö? (För det vill jag ha.)
Och jag förmodar att ni förstår att jag inte direkt syftar på Karlstad city nu...
 
Jaja, nu låter det som att jag ska flytta i morgon, men det ska jag inte. Vi bara spekulerar lite. Men det är skoj.
Innan en flytt eventuellt blir aktuell så ska jag ju först och främst bli frisk. Sedan kan man börja fundera och prata om det på allvar.
 

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0