Där hemma

Det känns faktiskt väldigt skönt att halvera mängden bråte här i huset. Jag passade på att göra en liten makeover, och flytta lite möbler för att skapa en bättre atmosfär här. Det tycker jag lyckades väldigt bra.
Hemmet (och framför allt vardagsrummet) känns mycket mer harmoniskt till det låga priset av ett matbord som jag ändå knappt använder, och som dessutom står i källarförrådet om jag skulle behöva det.
Jag har också bytt en stor (för stor om man är själv) och hård dubbelsäng mot en mjuk och himmelsk 1,20 säng som man också får plats att sova två i när jag får pojkvänsbesök.
Jag har haft den i typ åtta år och det är den skönaste sängen någonsin. Många håller med mig.
Och det är faktiskt redan lite lättare att somna på kvällarna!
 
Här kommer en liten bildbomb:
 
 
 

Vad som hänt

Okej. Vi håller det här kortfattat så tidsinställer jag en hög med andra inlägg som berättar lite mer detaljerat vad jag har haft för mig på senaste tid.
 
1. Min sambo har blivit min särbo.
Vi har pratat om det länge, men nu var det dags att göra slag i saken. Han har flyttat till sin hemby 1,5 timme bort där han har sin familj, sina vänner och ett större kontaktnät. Jag bor kvar här där jag har min hjälpsamma familj och min fysioterapeut. I nuläget var det rent praktiskt den bästa lösningen, och så får vi se vad som händer i framtiden.
Men vi är fortfarande tillsammans och kära och allt sånt där.
 
De senaste dagarna har handlat om att packa ner hela huset, möblera om delar av det, attackmysa i soffan på kvällarna med god mat, hjälpa honom att komma iväg med flyttlasset i onsdags och städa och fixa färdigt i lägenheten efteråt.
Jag har naturligtvis inte jobbat så hårt som det låter, det har ju funnits fler arbetsamma händer här, men det har ändå varit rätt mycket att stå i.
 
 
 
2. Boken jag köpte, som handlar om The Perrin Technique, visade sig vara en riktig fullträff. Äntligen någon som har en fullkomlig teori för vad som är fel i kroppen på mig.
Jag har bestämt mig för att jobba helhjärtat efter hans teori den kommande tiden, och har till viss del sålt in idén hos min fysioterapeut (hon ska jobba efter samma teori men med sina egna metoder).
 
Detta innebär bland annat en hel del gymnastik och lymfmassage, kundaliniyoga ibland om jag orkar, och en försiktig detox.
 
Jag har startat en till blogg där jag kommer skriva väldigt nördigt och ingående om mina framgångar med botandet. Den är framför allt riktad till andra med ME/CFS, anhöriga eller specialintresserade, men den är öppen för alla. Jag kommer länka till den snart, men den är inte helt klar för "lansering" än.
 
Jag har styrt om kosten lite som jag nämnde (grön februari) och äter inte helt LCHF längre, utan snarare en sockersnål paleo med vissa undantag.
Ett grönt 2014 innebär även numera en stor ökning av antalet ekologiska varor som köps hem.
 
 

I morgon

Nu kan jag andas ut.
I morgon ska jag berätta allt!
 
 

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0