I slutet av mars

Hej!
 
 
Idag är en sån där tråååkig dag då jag måste vila och det inte händer något kul eller okul alls.
Det har varit busy days fram tills nu, och jag har varit så himla glad och lycklig över det. Jag har packat och städat en hel del i källaren, åkt iväg på ärenden och träffat pojkvän, kompis och mormor.
Det måste jag så klart betala dyrt för nu, så nu gäller tvångsvila fast jag egentligen skulle vilja skita i hur jag mår och köra på ändå.
Saknar verkligen ett aktivt liv.
Men på torsdag ska jag få sortera lite garderob i alla fall. Det är ju inte så jobbigt.
 
 
Jag har tonat håret ljusbrunt också. För att det ska bli jämnare i färgen. Innan hade jag en mindre lyckad naturlig ombre.
 
Tapetkrisen fortsätter. Men nu har jag i alla fall en idé som innebär att alla rumen liksom kommer passa ihop med varandra. Bristen på ihoppassning har varit ett stort problem innan.
 
Så här är den hypotetiska planen just nu:
 
I köket och rummet.
 
 Som fondvägg i rummet.
 
 I hallen.
 

Det känns rätt men risky. Tänk om man tröttnar på det om ett år liksom?
Men jag vill ha natur/skogstema. Rustikt men med moderna element. Ljust men inte kliniskt. jag vill bevara lägenhetens rofyllda och harmoniska atmosfär.
 
Nähä, jag får fortsätta fundera.
Nu tänker jag trotsa mig själv lite och ta en promenad runt huset minsann.
 
 

En ny vecka

Hej på er!
Jaha, en ny vecka har alltså börjat, och "hell-week" är avklarad.
Idag har jag känt mig som överkörd av en ångvält ungefär, men vad gör det när man är glad.
Tempot är lite högre över lag just nu, och jag hoppas att kroppen klarar av det. 
 
Dagen började i alla fall med ett besök hos fysioterapeuten och lite välbehövlig behandling av ryggen. Ska börja gå dit oftare snart.
Sedan plockade jag upp ett par tapetkataloger på vägen hem.
I dessa finns ett par tapeter som kanske ska få sitta i nya lägenheten, och dessa håller jag för tillfället på att studera kritiskt och ingående i alla möjliga vinklar och ljus.
 
 
 
I går avslutade jag veckan genom att ta med mig pojkvän (som hälsade på i helgen) och fika upp till stans bästa utsikt och beundra denna.
 
På denna bild kan man se mitt nya hus!
 

Bordigt

Jag behöver (vill ha) ett nytt köksbord. Jag kommer snart få ett stort kök till skillnad från mitt lilla skitkök som jag har just nu. Min vitmålade 60-tals möbel ska säljas.
 
Här om dagen var jag förbi en av stans loppisar och hittade där ett köksbord för ynka 150 kronor. Det är slitet och i lackad furu och därför skitfult.
Men när jag har slipat det och betsat det mörkbrunt/svart kommer det vara skitsnyggt. Som tur är har jag två månader på mig och får låna slipmaskiner och sånt från pappa, så det ska nog gå bra.
 
Sedan ska jag bara rota fram några stolar också så blir det finemang. Jag tänker mig stolar i en stil och färg som är exakt den motsatta till bordet för att det ska bli en cool brytning.
 
 
 
Jag ska också få en gammal skänk av mamma och pappa som bara står och skräpar i deras garage nu, och den är också i lackad furu så den ska få samma behandling som bordet. Det roliga är att den skänken har funnits med i hela mitt liv. I huset där jag levde mina första sexton år stod den i köket så länge tillbaka som jag kan minnas. Jag ska fråga mamma när de köpte den.
Jag saknar ofta mitt första hem. Det finns nog ingenstans på jorden som känns så hemma. Så det ska bli riktigt kul att få med mig en liten bit av det nu när jag flyttar.
Återbruk for the win!

 

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0