Tankar

Hej gänget!
 
Här är jag och där är ni!
Jag har varit på förmiddagsmöte och sitter här och surfar runt på interwebben efter att ha ätit en maximalt lyxig frukost bestående av kokta ägg (från "nästgårds"), grapefrukt, kokoschiapudding med hallonkross, granatäppelkärnor och blåbär samt apelsin- och havtornsjuice.
 
 
 
Ja, som ni vet är jag ständigt överambitiös med min mat. Mat är ett av mina stora intressen här i livet. Inte så mycket att laga mat (det ser jag mer som ett nödvändigt steg i processen) utan framför allt att äta mat.
 
Jag minns förr om åren, då jag skrev långa, raljerande blogginlägg här då och då. Jag skrev också mycket mer om de små obetydligheterna i min vardag. Mer om min sjukdom. Mer om mina tankar om livet. Ja - mer över huvud taget.
Jag undrar hur det kommer sig att jag inte bloggar på samma sätt längre. Kanske känns det oinspirerande att skriva om vardagens små egenheter och vanligheter, men samtidigt är det ju lite det som är syftet med den här bloggen. Att dokumentera de små sakerna i vardagen. Dels för att det kanske är kul för någon annan att läsa, och dels för att det är kul för mig själv att kunna gå tillbaka i tiden och se hur det alldeles vanliga livet var. Ja - jag vill att min blogg ska vara min tidsmaskin i framtiden.
 
Jag tror också att jag kanske har blivit lite mer privat. Kanske är jag mer försiktig med att ösa ur mig av mina tankar hit och dit. Jag tror dock att det är möjligt att bli för privat för ett sådant här forum. Man behöver ju inte exponera sig fullkomligt bara för att man delar med sig av outvecklade tankar, kända känslor och tillfälliga idéer.
 
Jag ska nog försök jobba på att:
 
1. Vara mer vardaglig i bloggen och dokumentera även det lilla obetydliga, som säkert kommer visa sig vara det viktiga senare.
 
2. Vara lagom privat.
 
Så säger vi.
 
 
Idag är det i alla fall valborgsmässoafton. Ska ni ut och titta på någon eld?
Det ska jag förhoppningsvis. Vi har långt framskridna planer på att sätta fyr på något och därefter nyttja händelsen i fråga för korvgrillning. Ute på lannet i trädgården till vårt framtida hus tänkte vi hålla till med diverse familjer och sånt.
Det blir nog bra om bara vädergudarna är med oss, vilket jag hört ryktas att de inte är. Men då får det gå ändå.
 
Så här såg valborg ut för två år sedan, då jag precis börjat komma över chocken över att ha blivit sjuk och så smått vågade mig ut på mindre strapatser.
 
 

För ett år sedan!

Hallå!
Det har blivit dags att ta en titt på vad jag hade för mig för ett år sedan, det vill säga i april och maj 2014.
 
Jag hade tidigare på våren shoppat en ny, mindre och bättre lägenhet och var långt nere i renoveringsträsket.
 
I början på april fick vi komma bort och mäta lite, och jag kunde titta ut genom mitt nya köksfönster.
 
 
Efter mycket velande och sömnlösa nätter hade jag valt tapeter, och de kom med posten.
 
 
Det började bli vårvackert och varmt utomhus.
 
 
Och påsken firade jag på landet hos min farbror med väldigt mycket god mat och lika gott sällskap. (Titta kaklet!)
 
 
Jag experimenterade lite med kosten och provade bland annat rawfood.
 
 
Men en hel del av tiden var jag förstås dålig och låg i sängen och försökte fördriva tid.
 
 
I månadsskiftet fick jag äntligen tillträde till min nya lägenhet och en lång period av renovering kunde påbörjas.
 
 
Jag hade för länge sedan svurit att alltid behålla min naturliga hårfärg, men det höll inte längre. Jag ville ju vara brunett igen, och började färga håret med örter. Tur det, jag håller fortfarande på.
 
 
En dag slog vi på stort med chipsprovning! Jag gillade de gröna bäst.
 
 
Renoveringen fortskred.
 
 
Jag röstade i EU-valet...
 
 
...och invigde sommaren med rufsiga lockar!
 
 

Vardagsliv

Hej på er!
Nu är jag här och tittar förbi igen.
 
Först och främst med anledning av att mina dreads fyllde två månader i måndags!
De utvecklas sjukt snabbt (i alla fall i hårbotten) och det är rena vilda västern. Det ska bli så kul att fortsätta följa deras äventyr.
 
 
Jag har också haft en del vardagar som swischat förbi snabbt som attan.
 
har fixat till lite där hemma. Sänghörnan har blivit snäppet mysigare när sängen åkte ut en bit från väggen.
 
 
Det har ätits en del mysiga middagar. I exemplet nedan serverade jag soyafärssås (pga pojkvän med vegetariana preferenser) med zucchinipasta.
 
 
Min pojkvän sover över här ganska ofta i och med att han jobbar i stan, men det finns också kvällar då jag är själv, och passar på att mysa till allt lite extra med te, fruktsallad och nagelvård.
 
 
Jag har också börjat med diverse galna upptåg som att cykla till arbetsträningen. Osäkert hur det kommer fortgå eftersom jag småkraschat ett par gånger redan, men jag ska försöka några gånger till innan jag fäller min dom.
 
Det är skönt att ha en vardag, skönt att det händer saker i livet och skönt att se våren komma. Men jag längtar till sommaren! I sommar kommer det hända så mycket roliga saker, som bröllop, folkmusikfestivaler, trädgårdscampande och husbygge. Och säkerligen en hel del bad, sol, paleoglass, grillning, utflykter, spontana roadtrips och lägereldsmys.
 

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0