Vardag

Hej på er!
Här sitter jag med morgonkaffet i högsta hugg och gör mig redo för första "arbetsdagen". Nu är semestern slut och allvaret ska börja. Nu blir det ju inte direkt något stort allvar för mig men så här kommer min höst se ut.
 
 
Jag kommer inte arbetsträna på arbetscentrum. Jag fick en stor försämring av det i slutet på våren, och jag känner inte att den arbetsformen lämnar kvar tillräckligt med energi för resten av livet just nu. Jag hade väldigt kul på min arbetsträning, och kanske återvänder jag i framtiden om jag blir lite bättre igen.
 
I höst kommer jag själv "arbetsträna" med mina böcker. Jag har en bok att skriva och två böcker att redigera. I oktober kommer ett mycket spännande möte äga rum som kanske, om allt går som det ska, ger mig ännu mer arbete med första boken (jag skriver en trilogi).
Min plan är att jobba varje vardag under vissa speciella tider. Jag kommer hålla jobbet på en för mig lagom nivå tidsmässigt och variera jobb hemifrån med jobb på stan (biblioteket eller något café) de dagar jag känner mig lite piggare.
Det kommer bli bra att ha en sysselsättning som är helt anpassad efter min nivå och som dessutom med en stor dos tur kommer leda fram till något konkret.
 
Den här veckan kommer bjuda på lite allt möjligt.
Idag börjar jag med ett besök hos min optiker för att kolla så att mina nya linser sitter som de ska, sedan väntar någon timmes jobb innan jag ska möta upp Alex för en lunch på stan, sedan någon timmes jobb igen och sedan åker jag hem.
 
På onsdag ska vi åka till samma fantastiska plats som vi åkte till i lördags (berättar mer sen) och fotografera lite fler bilder efter att alla inblandade har slutat sina jobb. På torsdag ska vi till en stor marknad som hålls i en grannby varje år. I helgen ska Alex åka iväg på nöjesresa med jobbet så jag ska hitta på något mysigt för mig själv. Kommer nog bli helfint!
Vi hörs senare!

Nytt men gammalt

Ni som är observanta har kanske sett att det dykt upp blogginlägg från 2009 i arkivet.
Det är inte ett misstag utan högst medvetet.
 
Jag har tre gamla, inaktiva bloggar som sträcker sig från ca 2009-2012 och jag håller på att flytta över de bloggarkiven hit, för att samla alla inlägg under min "bloggkarriär" (ehumm) på en och samma plattform.
 
Det är mest för min egen skull, men om ni har tråkigt kan ni resa sex år tillbaka i tiden och träffa en ganska skön, rätt omogen men mycket fantasifull och ambitiös 19-åring och hennes tankar!
 
 
Plus att jag fick livskris och ändrade bloggdesignen. Kommer nog fortsätta pilla med den.

Catch up

Hej på er!
 
jag har inte bloggat så mycket den här sommaren på grund av okänt skäl (typ att min blogglust liksom varierar lite) men jag tänkte ändå att vi skulle ta oss en titt på vad jag har haft för mig.
 
 
Vi var på folkmusikfestival i mitten av juli. På grund av död telefon har jag inte så mycket bilder där ifrån just nu, men kanske hittar jag några att visa så småningom. Vi tältade, spelade musik, drack cider och levde livet (det lugna livet) i dagarna tre, och på tredje dagen åkte vi hemåt via en kompis som bor i ett litet hus på landet där hon har höns, katt och trädgårdsodlingar. Jag är för tillfället en riktig hönshjärna då jag och Alex tänker skaffa höns så fort vi flyttat till huset (det finns ett hönshus som bara behöver renoveras lite och kompletteras med hönsgård) så jag tyckte det var superkul att få träffa dels kompisens åsbohöns och min morbrors islandshöns som han har på sin gård (densamma som festivalen hölls på). Hos kompisen fick vi god mat, gott kaffe och pratade om världen, festivaler och självhushållning. Sedan åkte vi hem.

 
Vi har också eldat i trädgården flera gånger och åkt med min familj ut till bästa musselstället för att äta just musslor (förutom Alex då som åt hamburgare, kanske därför han ser så ledsen ut, nä ba skoja. Han funderar nog på om han ska börja med sin burgare eller tjuväta av mina musslor).
 
 
Alex köpte nya fina gardiner (och kudde) som vi ska ha i huset sedan, men tills dess får de hänga i min lägenhet när det är höst eller så.
 
 
Vi gjorde fint och myste i lägenheten.
 
 
Mina föräldrar firade 20-årig bröllopsdag och vi var bjudna! Alla tittade på den två timmar långa bröllopsfilmen och åhhh-ade och ohhhh-ade över hur fint och romantiskt allt var och hur unga alla såg ut. Och så skrattade alla åt mig som lullade omkring fem år gammal i en blommig prinsessklänning. Vi åt samma meny som serverades på bröllopet (räkcocktail, exotisk bricka och ostkaka) och pratade till sena timmar.
 
 
Några gånger bjöd vi hit vänner och grillade och/eller myste på gräsmattan nedanför lägenheten.
 
 
Mina dreads fyllde ett halvår!
 
 
Och i helgen var vi på Gränna Bluegrassfestival där vi mest satt i gräset, snackade, åt god picknickmat och lyssnade på grymt bra musik!
 
Nu känns det som att jag är redo för höst. Det är fortfarande lite sommar kvar och den ska så klart tas tillvara på, men jag har ändå gjort allt det som jag ville göra och det har varit en jättefin sommar!
Känner ett stort behov av att vila nu, men samtidigt en stor iver över att få ta fram stickade koftor, kängor och värmeljus, göra varm choklad, ta små ruggväderspromenader och sätta igång med alla mina små höstprojekt!

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0