Ett år i lägenheten!

Hej på er!
Idag är det exakt ett år sedan jag flyttade in i min nya (säger man så fortfarade efter ett år?) lägenhet och eftersom jag är lite sur och deppad pga sjukdosmkrasch efter folkmusikfestival för 2,5 veckor sedan tänkte jag underhålla mig med att ta en titt på hur mitt första år i lägenheten har varit.
 
För ett år sedan var det också sommar, och jag hade flyttpackat hysteriskt i flera dagar samt dragit på mig en mindre krasch efter att mindre intelligent tvättat en matta och så vidare.
Jag minns hur jag gav upp med packningen framåt kvällen och åkte hit istället. Här stod TVn på, balkongdörren var öppen ut mot skogen och allt var lugnt och harmoniskt. Jag sjönk ner i soffan med en Ben&Jerrys och andades liksom ut.
 
 
Efter några dagar var jag färdig med att packa upp och fixa i ordning, och därmed var det senaste halvårets stora projekt avslutat. Jag firade med filmkväll och allt gott jag hittade i affären!
 
 
Jag började snart bo in mig och utforska närområdet.
 
 
Avsaknad av flyttförberedelser gav mig tid till nästa stora projekt - att skriva färdigt boken som jag hållt på med i flera år. Jag spenderade många kvällar vid köksbordet.
 
 
Det blev min födelsedag, jag hade börjat arbetsträna, flyttat ifrån den gamla lägenheten som jag inte trivdes i, blivit singel (positivt), skrivit färdigt min bok och börjat planera nästa. Jag kom in i en allmänt lycklig och fri period. Dukade upp för födelsedagsfika och genomförde denna med min familj och på kvällen blev det soffmys med plockmat och fiol.
 
 
Det var höst, jag pyntade om i lägenheten, fikade med trevliga människor och myste i soffan på kvällarna.
 
 
Det blev november och jag dök in i min skrivbubbla och kom inte ut förrn till jul.
I december julpyntade jag lägenheten och ungefär när det var dags att hitta en julagran började jag prata med en mycket trevlig mansperson på internetforumet alternativ.nu som det visade sig att jag hade hur mycket som helst gemensamt med, hade gått på samma skola som och bara bodde ett par mil ifrån.
 
 
Manspersonen hette Alexander och vi bestämde oss för att träffas och ta en kopp kaffe hos mig. Den första fikaträffen höll på hela eftermiddagen, hela natten och ända fram till morgontimmarna och följdes snabbt av den första filmkvällen.
 
 
Så kom vintern äntligen! Jag njöt av den vita vyn och eftersom jag och Alex snabbt blev superbra kompisar blev det många filmkvällar (som brukade urarta i prata-om-djupa-ämnen-och-spela-musik tills han åkte hem fram på morgonen).
 
 
Juldekorationerna försvann men vintern var kvar ett tag till. Jag fick en egen författarhörna i vardagsrummet!
 
 
Våren smög sig på, jag och Alex gav upp att vara "bara vänner" eftersom vi hastigt och lustigt blivit kära i varandra och blev ett par istället.
 
 
Och så blev det sommar! Jag fixade mysigt på balkongen och åt långa frukostar med Alex. Vi var inte alltid i lägenheten, för det fanns flera andra platser som också krävde vår uppmärksamhet, men vi visste att lägenheten alltid fanns här när vi kände för att återvända till det moderna samhället.
 
 
Nu är vi ganska mycket i lägenheten på grund av att han jobbar i stan men bor på landet egentligen och det har varit allmänt pissväder, men det är mysigt ändå!
 
 
Så hur ser framtiden ut i lägenheten då? Just nu är det svårt att säga. Jag vet att den ska få sig en liten make-over i höst med nyinköpta gardiner, loppisfyndade prylar och en ny säng. Jag ser fram emot att få julpynta hemmet i jul.
Någon gång i framtiden, förhoppningsvis inte om för länge, har vi renoverat ett hus och då blir det dags för oss att flytta ihop och för mig att sälja min fina lägenhet. Kanske min sista alldeles egna?
Jag är glad om vi kan fira nästa jul i huset, men fram tills dess tänker jag verkligen njuta av att bo här!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0