Mitt 2015

Så har vi kommit till den där dagen. De sista, rosslande andetagen det här året.
En gång när jag var liten spenderade jag en stor del av min nyårsafton störtgråtande för att någon mindre eftertänksam person råkat säga att "det gamla året dör". Jag sörjde det stackars året något enormt.
 
Detta nyår planerar jag i alla fall inte att gråta, utan snarare att skåla för ett mycket bra år som passerat, och ett år med mycket god potential som ligger framför oss.
 
Den potentialen ska jag skriva mer om när året i fråga är här, men nu ska vi ta oss en titt på hur mitt 2015 har sett ut!
 
 
Året började med en afton av glitter, glam och riktigt god mat. Vi sa hejdå till julen med lutfiskmiddag. Jag hade syntetdreads och ägnade många nätter åt att kolla på film och ha djupa diskussioner med min nya kompis Alex!
 
 
Vintermys övergick i vårkänslor. Jag dreadade mitt hår och drog ut en vidsomstand.
 
 
Jag och Alex kom på att vi visst hade gått och blivit kära i varandra, kom fram till att det enda rimliga var att vi blev ett par och tillbringade ett par magiska veckor ute på landet. Vi kom även fram till att hans hus skulle vara vårat hus, och vi skulle renovera det tillsammans och bo där ihop. Javisst, vi kör med snabba ryck.
 
 
Vi åkte långtbort och hälsade på goda vänner, firade valborg och var på kosläpp, jobbade på med husrenoveringen och vissa dagar kunde vi till och med låtsas att sommaren var på väg.
 
 
Vi åkte på spelmansbröllop i Skåne, firade midsommar, flyttade ut i en husvagn i vår trädgård och ägnade den enda varma veckan åt typiskt somriga grejer som att åka omkring på sjön, grilla och bada.
 
 
Vi åkte på folkmusikfestival, åt den årliga musseltallriken, firade mamma och pappas 20-åriga bröllopsdag och for till Gränna bluegrassfestival.
 
 
Jag tog farväl av sommaren och även av mina dreads. Jag fyllde år, och gjorde om hemma.
Vi åkte till Stockholm på hemligt möte, söderhäng och spontan mat-turné.
 
 
 
Vi firade halloween med filmkväll, jag var med i NaNoWriMo som vanligt, men klarade inte hela månaden, som vanligt. Nya soffan och fåtöljen kom äntligen och vi hade många myskvällar framför TVn.
 
 
December kom och vi julpyntade och bakade för fullt. Vi åkte ut till Staffansbo gård och träffade många trevliga djur och två trevliga människor.
 
 
Julen kom och firades i flera dagar med mycket umgänge och mycket mat.
Sedan skrev jag en årsresumé!
 
I morgon är det nyårsafton och den ska enligt plan och tradition firas med glitter, glam och riktigt god mat.
 
 

En bra söndag

I förra veckan insåg jag plötsligt att min imponerande samling brusiga selfies inte var så presentabla, och jag behöver just presentabla bilder inför allt som händer nästa år.
Man kan säga att jag infann mig i ett stadie av lätt panik, som mynnade ut i ny hårfärg, nytt hår och en inbokad fotodejt med min fina vän Josefine, som är en hobbyfotograf med true skillz.
Fotodejten ägde rum igår, och vi knatade upp i skogen. Efter att ha bestigit Everest två och en halv gång hittade vi en fin plats och där togs både presentabla och konstnärliga bilder som blev så bra att ni kommer vara tvungna att glo på dem tills ni tröttnar.
 
Ja, jo, det är ganska sjukt att den här bilden är tagen fjärde advent...
 
Efter det var det dags för nästa skogsäventyr. Jag samlade ihop karl och farsgubbe och begav mig av på Operation Julegran. Operationen misslyckades fatalt eftersom det rådde akut brist på julegranar där vi fick hugga. Däremot fanns det gott om granar av den mer spejsade och/eller glesvuxna typen. Vi hittade älgbajs och vägen ut ur vad som uppenbarligen måste varit Smålands Everglades.
 
(stövlarna före Everglades)
 
Nåja, frisk luft och vassa granbarr i händerna är ju alltid trevligt så vi deppade inte för det utan åkte in mot stan igen så småningom och Alex kommer fortsätta operationen på egen hand i eftermiddag med omförhandlade krav.
 
Efter den misslyckade men ändå trevliga strapatsen vankades det bio.
Vi skulle äntligen se Star Wars, och den var så bra! Mycket nostalgiskt för mig som varit ganska insyltad i fenomenet i fråga sedan barnaåren.
 
En härlig dag med andra ord, men nu måste jag supervila så att jag är vid liv på torsdag då en viss högtid ryktas äga rum.
 
 

Årslista 2015

Jag tjuvstartar årsresumén lite med en lista, eller rättare sagt den listan som cirkulerat internätet runt i ett antal år.
 
 

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Skaffade dreads och lerbrukstätade en husgrund bland annat!

Genomdrev du någon stor förändring? Inte helt och hållet, men jag startade upp en stor förändring i och med huset!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Japp! Här ploppar ungarna fram som knoppar om våren. Närmast står väl en kusin till mig och en kusin till Alex som precis nyligen blivit föräldrar för första gången.

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?  Den 12 mars när jag och Alex kom fram till att vi var ett par!

 

 

Dog någon som stod dig nära? Nej, alla lever och har hälsan mer eller mindre, pjuh!

Vilka länder besökte du? Inga förutom det jag bor i.

Bästa köpet? Jag lade glasögonen på hyllan och skaffade linser istället, det var lätt de bästa köpen!

Gjorde någonting dig riktigt glad? Jag blev exempelvis jätteglad över att jag klarade av att åka på folkmusikfestivalen Folkrot!

 

 

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? Ja, typ ett hus på landet! Som jag har förvisso, men ett som går att bo i.

Vad önskar du att du gjort mer?  Skrivit på min bok.

Vad önskar du att du gjort mindre? Oroat mig över saker jag inte kan påverka.

Favoritprogram på TV? Bonde söker fru och allt med Ernst!

 

 

Bästa boken du läste i år? Expeditionen: Min kärlekshistoria av Bea Uusma. Åh vad bra den var! Den gick verkligen inte att lägga ifrån sig!

Största musikaliska upptäckten? Alex älskar blues och 60- och 70-tals rock. Det gör jag med tydligen. Så mycket bra musik har spelats här hemma under året!

Vad var din största framgång på jobbet 2015? Det kommer snart bli officiellt!

Största framgång på det privata planet? Att jag träffade Alex och tillsammans med honom började jobba konkret för att i framtiden få leva mitt drömliv i enlighet med mina värderingar.

 
 

Största misstaget? Åh jag vet inte om det har varit några större misstag i år faktiskt.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare helt klart!

Vad spenderade du mest pengar på? Förutom nödvändigheter som mat och räkningar så spenderar jag inte så mycket pengar, men en del secondhand-kläder har det allt blivit.

Något du önskade dig och fick? De där episka mailen och mötet.


 

Något du önskade dig och inte fick? Golv i huset! Det har blivit försenat, men kommer nog ske i början av nästa år.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Firade med familj och Alex och öppnade sjukt många paket!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Mindre väntetid. Det här året har präglats så mycket av väntan på många plan samtidigt. Flera saker hade gärna fått gå framåt lite fortare.

Vad fick dig att må bra?  Att jag orkat komma ut och göra saker mer, och umgåtts mycket mer med folk!

 

 

Vem saknade du? Min bästa vän som bor jättelångt bort och som jag bara träffar några gånger om året.

De bästa nya människorna du träffade? Alltså, jag har träffat många nya människor i år och alla är awesome! Det har faktiskt varit ett riktigt socialt år med många nya bekantskaper!

Mest stolt över? De karriärmässiga framgångarna!

Högsta önskan just nu? Att huset blir klart jättesnart!

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Äta bättre igen, mer grönsaker! Jag behöver verkligen bomba mig själv med vitaminer egentligen.

 

 

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0