Trevlig helg!

Hej på er!
 
Nu är det bloggdags igen. jag har två roliga helger i bagagen som jag tänkte berätta om, och jag börjar med den första.
 
På fredagen mådde jag ganska kasst och det var dessutom regn. Vi såg det som ett tecken på att det var hög tid att åka in till stan och hälsa på kompisen med största TV:n och skönaste soffan för att äta onyttiga saker och kolla på Interstellar.
Det är lite pinsamt att jag, som är fullblodsnörd på teoretisk fysik, inte har sett den än men Alex har förbjudit mig att se den under något mindre än perfekta förutsättningar. han har dessutom snackat upp filmen såpass att mina förväntningar var högre än temperaturen i en kugelblitz.
Som tur var så infriades alla förväntningar. Kommer se den filmen om och om igen!
 
 
Dagen efter hade sommaren kommit tillbaka, så vi åkte långt ut på landet till en magpirrande fin gård för att gå på gårdsauktion!
 
 
Det var helt stört mycket folk och priserna blev därefter. Men vi hade en trevlig dag och lyckades fynda en supersnygg och supertung kudde för 40 kronor.
 
 
Sedan hade det blivit söndag, och vi åkte på hembygdsdag i vår by.
 
Vi utforskade gamla hus...
 
 
...och inspekterade den traditionella kokningen av färg.
 
 
Det fanns gummor som stekte pannkakor och pysslade med garnhantverk.
 
 
Och när vi satt och fikade så fick vi besök från 1600-talet av en grupp Karoliner!
 
 
Det blev även sånguppvisning, chokladhjul och dragkamp (vår by vann!).
Jag köpte en fin, grön skinnväska som jag var mycket nöjd med, och sedan var det dags att åka hem och vila!
 
 
Och som bonus så får ni en bild på mina dreads, som fyllde fem månader på måndagen!
 
 

Släpp pattarna fria!

Det har varit ett händelserikt år på många sätt, bland annat har jag kommit en bra bit i min personliga utveckling, och det tänkte jag prata om nu.
 
Många saker har jag börjat med och slutat med sedan i höstas. En sak i taget, ett argument åt gången, men sammanställt så blir det ganska markant.
 
I augusti förra året slutade jag med p-piller efter att ha ätit det nästan konstant sedan jag var 15. Cirka tio år av hormoner alltså. Nej - jag har inga planer på att bli gravid än på ett tag, och det förhindras på andra sätt. Sedan dess har jag liksom vaknat till liv igen och blivit mycket mer mig själv. Det är en tydlig och starkt positiv förändring och jag är väldigt nöjd med att slippa alla typer av icke-kroppsliga hormoner.
 
Min rakhyvel går inte alls lika varm längre, och jag har börjat fundera på varför den ens gjorde det en gång i tiden.
 
Oftare och oftare går jag runt osminkad, och det är så skönt. Jag sparar massor av tid på morgonen - och slipper kladd på kvällen när skiten ska väck igen. Jag har ingen skyldighet att gå runt och vara vacker hela tiden, och dessutom så är det knappast mascarans vara eller icke vara som avgör huruvida jag är det.
 
Nu har sommaren och värmen kommit igen (i alla fall någon dag då och då) och sedan ett tag tillbaka ligger mina BHar bortglömda och dammiga i en låda de flesta dagar. Mina pattar är av en någorlunda blygsam storlek och sitter där de sitter utan att fara och flyga särskilt mycket, och varför ska jag trycka in dem i en obekväm klädattiralj då? För att forma om dem till en mer diskret/uppseendeväckande och eventuellt mer estetiskt tilltalande form? Nädu. Inte när det är så mycket bekvämare att gå utan.
 
Det bästa av allt är att om jag någon dag skulle vilja raka bort vartenda hårstrå på kroppen, ta på mig den stelaste BHn jag kan hitta och sminka mig med en halv skönhetssalong så gör det exakt ingenting, för det är också ok, och det kommer också att hända ibland. (Nåja, några hårstrån får nog vara kvar.)
Skillnaden är att jag numera väljer, och det gör jag med mig själv som utgångspunkt. Vad jag vill och vad jag känner mig bekväm med.
Det, mina vänner, det är frihet!
 
 

För ett år sedan!

Jag tänkte ta och fortsätta med den här inläggsserien och ta en titt på vad jag hade för mig i juni och juli 2014!
 
Juni började med nationaldagsfirande, och mer specifikt räkmacka med mamma och pappa på en solig uteservering. Vi pratade om gamla spelmansmyter, för jag höll på att skriva min första bok och behövde lite nya inputs.
 
 
Jag bodde i min förra lägenhet och varvade flyttpackning med renovering och vila på min stora uteplats.
 
 
Firade midsommar med min dåvarande pojkvän och det var mest blåsigt och kallt, men det var trevligt ändå, mycket tack vare varm utomhusbubbelpool och en klarare kväll vid en stilla sjö.
 
 
Jag hade jobbat lite för hårt och blev dålig. (Dessutom misstänker jag att juli är en dålig sjukdomsmånad av okänt skäl.)
Jag var tvungen att få mig själv att ligga still och vila på något sätt och löste det med en liten ommöblering.
Ägnade många dagar åt att ligga i sängen, äta gott, titta på film och tycka synd om mig själv.
 
 
Åkte till Stockholm för att kolla på Dolly Parton live i globen, bo på hotell, äta sashimi och känna att jag också fick komma ut på semester lite. Det var precis på snöret att jag klarade av det, men det gick och jag hade en fin helg!
 
 
En kväll bjöd mina föräldrar in till grillfest i deras trädgård!
 
 
Det gick framåt med både renovering och flyttpackning! Levde i en flyttbubbla som kantades av hämtpizza och provisoriska lösningar. Känns lite komiskt att jag nu såhär ett ynka år senare sitter mitt i nästa renoverings- och flyttprojekt. Nåväl, så kan det gå
 
 
 Sedan blev det augusti, men det tar vi en annan gång!
 

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0