Släpp pattarna fria!

Det har varit ett händelserikt år på många sätt, bland annat har jag kommit en bra bit i min personliga utveckling, och det tänkte jag prata om nu.
 
Många saker har jag börjat med och slutat med sedan i höstas. En sak i taget, ett argument åt gången, men sammanställt så blir det ganska markant.
 
I augusti förra året slutade jag med p-piller efter att ha ätit det nästan konstant sedan jag var 15. Cirka tio år av hormoner alltså. Nej - jag har inga planer på att bli gravid än på ett tag, och det förhindras på andra sätt. Sedan dess har jag liksom vaknat till liv igen och blivit mycket mer mig själv. Det är en tydlig och starkt positiv förändring och jag är väldigt nöjd med att slippa alla typer av icke-kroppsliga hormoner.
 
Min rakhyvel går inte alls lika varm längre, och jag har börjat fundera på varför den ens gjorde det en gång i tiden.
 
Oftare och oftare går jag runt osminkad, och det är så skönt. Jag sparar massor av tid på morgonen - och slipper kladd på kvällen när skiten ska väck igen. Jag har ingen skyldighet att gå runt och vara vacker hela tiden, och dessutom så är det knappast mascarans vara eller icke vara som avgör huruvida jag är det.
 
Nu har sommaren och värmen kommit igen (i alla fall någon dag då och då) och sedan ett tag tillbaka ligger mina BHar bortglömda och dammiga i en låda de flesta dagar. Mina pattar är av en någorlunda blygsam storlek och sitter där de sitter utan att fara och flyga särskilt mycket, och varför ska jag trycka in dem i en obekväm klädattiralj då? För att forma om dem till en mer diskret/uppseendeväckande och eventuellt mer estetiskt tilltalande form? Nädu. Inte när det är så mycket bekvämare att gå utan.
 
Det bästa av allt är att om jag någon dag skulle vilja raka bort vartenda hårstrå på kroppen, ta på mig den stelaste BHn jag kan hitta och sminka mig med en halv skönhetssalong så gör det exakt ingenting, för det är också ok, och det kommer också att hända ibland. (Nåja, några hårstrån får nog vara kvar.)
Skillnaden är att jag numera väljer, och det gör jag med mig själv som utgångspunkt. Vad jag vill och vad jag känner mig bekväm med.
Det, mina vänner, det är frihet!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0