Solgassvardag

Hej på er!
 
Idag blåser det och är lite kallare, och jag sitter i husvagnens förtält och surfar runt lite efter frukosten.
Skönt att det är lite svalare ett tag. Värmen är förvisso underbar, men man kan liksom behöva hämta sig lite ibland. Bra för växtligheten om det regnar lite också.
 
Vad har hänt på senaste då? Jo det ska jag berätta.
 
En kväll åkte vi ut med Alex flotte. Vi åkte under klarblå himmel, över spegelblank sjö, bort till en ensam liten brygga där vi stannade till och grillade några korvar och tog ett kvällsdopp.
 
 
Vi har också varit på hantverksmarknad och spelmansstämma, men det får ni höra mer om i ett eget inlägg.
 
 
Mamma: "Du ser ut som en 70-talshippie."
Jag: "Det gör väl inget?"
Mamma: "Nej det är bra, då känner jag mig som hemma!*"
 
(*Mamma ägnade en stor del av sagda tid åt att bo i kollektiv, bränna BHar och dricka maskrosvin typ.)
 

Vi har grillat i solen så klart.
 
 
Och igår flydde vi hettan in i huset där det är svalt och skönt.
 
 
Just nu bubblar vi av idéer till huset. Både vad det gäller planlösning och inredning. Igår fick vi någon sorts inspirationsfrenesi och var tvungna att gå in och sätta oss och brainstorma vid typ elva på kvällen.
 
 
Rummet ovanför vardagsrummet går inte att använda som det är på grund av att det är en tjock balk precis innanför dörröppningen och den går inte att flytta eftersom den bär upp hela konstruktionen. Vi har funderat lite på vad man skulle kunna göra med rummet, men inte kommit på något bättre än "förråd eller något sådant". Men nu har den revolutionerande idén att helt enkelt såga bort golvet och öppna upp i nock kommit på tapeten! Vi tänker oss att ta bort halva taket/golvet och ha kvar andra halvan som sov- och mysloft. Inget är helt bestämt, men fy så snyggt det hade varit!
 
Vi funderar också på att dela av det som ska bli sovrum till två rum. Ett sovrum till oss och ett bibliotek/arbetsrum som vi sedan kan använda om vi blir fler i framtiden.
 
Spännande att se vart allt slutar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0