Årstidslistan - sommar 2015

Hej!
Jag hittade den här utmärkta och drömmiga listan på Underbaraclaras blogg och tyckte att det var en bra idé att ägna mig åt att fylla i den när jag ändå mest sitter inne, tittar på den halvmulna himlen och storstädar lägenhet och hårddiskar om vartannat.
 
Jag kom också på att jag ska omvandla den här listan till en årstidslista, och fylla i den inför varje årstid istället!
 

Mina planer för sommaren:

I sommar ligger fokus framför allt på att jobba med vårt lilla hus. Jag och Alex ska bo i husvagn i trädgården så mycket vi kan, jobba hela dagarna (det finns lugna uppgifter till mig) med paus enbart för svalkande sjödopp och saftfika, och kvällarna ska vi ägna åt att grilla saker, spela musik och fantisera om framtiden.

Så klart kommer vi ibland lägga jobbet åt sidan till förmån för att åka på utflykter, folkmusikfestivaler och kompisbesök. Eller bara för att ligga i solen och lata oss och äta jordgubbar.

Jag har också planerat att jag ska skriva färdigt den tredje och sista delen i min boktrilogi!

Låter det som att jag romantiserar? En aning kanske.

 

 

Bästa sommarstället: 

Just nu känns det faktiskt som att det är vår trädgård. Den där lilla platsen som liksom inte riktigt känns som vår än eftersom att vi inte bor där, men som ändå är så fin. Och finare kommer den bli! Jag drömmer mig ofta bort några år framåt, när den kommer vara fylld av lummiga odlingar, hemliga stigar, syrenbersåer, växthus och vilsegångna höns.

 
 
 

Favoritsommarblomman: 

Det skulle kunna vara syren, för den blomman är så himla förknippad med skolavslutning för mig. Känslan av att sommaren bara har börjat och att man har en fantastisk tid framför sig! Dessutom är den ju vacker och doftar fantastiskt!

Det skulle också kunna vara förgätmigej. Av betydligt mer subtila skäl. Typ som att det bara är så.

 
 

Här badar jag helst: 

I en hemlig, svalkande liten skogssjö. En sådan där som lämnar huden med en svag doft av dy, och som går lika bra att bada i under gassande sol som i kyligt fullmåneljus.

 

 

Hur länge ska du vara ledig? 

I fyra härliga veckor under juli! Inte för att jag jobbar ihjäl mig annars, men det ska bli skönt att kunna disponera all tid som jag vill, och inte behöva åka in till stan stup i kvarten!

 

 

Vad ser du mest fram emot?

Om jag ska peka på specifika händelser så ser jag mest fram emot att flytta ut i husvagnen, att åka till folkmusikfestivalen Folkrot i juli, att få golv i huset så att man slipper ta sig an en hinderbana vid varje förflyttning, och att förhoppningsvis tillbringa några nätter i vindskydd vid hemlig skogssjö med Alex, grillkorv, marshmallows och en hög musikinstrument.

Det finns också planer på ett hemligt möte i augusti...

 

 

Vad kommer du köpa inför semestern? 

Jag kommer nog vara traditionen trogen och köpa mig en ny bikini. Varje år upptäcker jag att jag inte har någon bikini jag vill använda, finkammar världen efter ny sådan, hittar ingen, köper en ändå, kommer på att den nog var ful, förpassar den till bortglömd avkrok i mitt förråd.

 

 

Det här lyssnar jag på i sommar: 

Min bokskrivningsspellista på Spotify, 60-tals rock, Alex som spelar gitarr och fiol samt First Aid Kit.

 

 

Favoritsommardoft: 

Syrener, nyklippt gräs och grillkväll!

 

 

Hur kommer du att göra dig illa? 

Kommer säkerligen riva mig på spikar, snubbla över stenar och skrapa upp huden på oslipade brädor. Har en känsla av att det där huset kommer kräva blod, svett och tårar. Hoppas på mest svett och minst tårar.

 

 

Vad oroar du dig för? 

Att det inte ska komma någon värme, att vi ska bli jättejätteförsenade i tidsplanen med huset och framför allt att jag ska vara så sjuk att jag måste ställa in alla planer och ligga inomhus och vila istället. Tvi, tvi, ta i trä!

 

 
 

Hur kommer du minnas din semester sen i september? 

Som "den där magiska sommaren i husvagnen då vi var jättekära och byggde ett hus". Hoppas jag!

 

 
 
Den ultimata sommardagen:
 
Vi vaknar i vår egen takt efter en liten sovmorgon. Alex smyger upp när jag fortfarande håller på att vakna till, och öppnar upp några dörrar och fönster så att den friska luften strömmar in. Vi ligger och myser och pratar en stund om dagen, framtiden, dåtiden, samhället, universum och sådant. Sedan går vi upp och dukar fram en lyxig frukost som vi äter utomhus. Det är så klart strålande sol, klarblå himmel, vindstilla och 25 grader varmt.
Efter frukosten åker vi på en utflykt till något spännande ställe. Kanske går vi på ett museum, besöker ett naturfenomen eller vandrar över kullerstensgator och spanar på gammal arkitektur. Vi äter salladslunch i solen. Dit- och hemvägen går genom vackra landskap via slingriga småvägar, och vi stannar till och tar ett dopp i en sjö.
Vi kommer hem under seneftermiddagen, kanske efter ett fikabesök hos någon, och tänder upp grillen.
Snart kommer en hoper vänner över och vi ägnar kvällen och natten åt att äta god grillmat utomhus, dricka öl, spela musik, skratta på oss och prata om allt mellan himmel och jord. Är vi på rätt humör (vilket vi är eftersom det är den ultimata sommardagen natten) så kanske vi klämmer in en spöksafari och ett midnattsdopp också.
Sedan somnar vi lyckliga och trötta just när solen återigen börjar klättra upp vid horisonten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0