En superduper helg!

Hej på er!
 
Är nu hemkommen från det som förmodligen kommer betraktas som en av årets roligaste helger!
 
I vackra, men något obekanta, Skåne hölls nämligen bröllop för en av mina kusiner och jag packade ihop finkläder, bilgodis och pojkvän och åkte ner.
Vi började resan i Malmö där vi hälsade på en annan kusin och åt chokladfondue med utsikt över Danmark. Hon bor nämligen på femtioelfte våningen i ett hus vänt åt ganska så precis rätt håll så det var en helt fantastisk utsikt.
 
 
Jag och Alex tyckte att Malmö var helt okej så länge vi befann oss ovanför staden i fråga, men när vi dagen efter skulle in i ett (för oss lantisar) enormt köpcentrum och handla en partyväska eftersom jag så klart glömt min, och därefter angripa uppgiften att ta oss ut ur staden i fråga med vår mentala hälsa i behåll, kom vi på att vi inte gillade Malmö särskilt mycket. Eller någon storstad överhuvudtaget förresten.
 
Vi kom fram till bröllopet, och det blev en lång eftermiddag och natt med god mat, fina tal och framför allt bra musik eftersom större delen av gästerna är musiker. Fram på kvällskvisten drog partyt igång. Det blev röjigt på precis rätt sätt med ösig folkmusik, mer eller mindre nyktra spelmän och trångt dansgolv. Det enda som bröt av var den häftiga eldshowen som hölls när mörkret fallit. Framåt halv fyra stapplade vi in på vårt hotellrum och sov som medvetslösa.
Jag tänker inte visa så mycket bilder från tillställningen av respekt för gästerna och brudparet.
 
 
Många gäster var veganer eller åt annan specialkost, och därför fanns det hur mycket som helst att välja på för mig från den goda buffén. Bröllopstårtan var raw-vegan så jag kunde faktiskt äta den!
 
 
Jag och Alex hade dagen till ära dragit på oss något annat än trasiga leggings och arbetsbyxor.
Att gå på bröllop nykär måste ju vara det mest optimala man kan göra förutom att gå på sitt eget bröllop.
 

Dagen efter vaknade vi, och trots det zombie-state som rådde släpade vi oss upp och åt frukost med de släktingar som hängde kvar.
Efter att vi packat ihop gick vi en promenad i den fantastiska och magiska bokskogen tillsammans med bland annat en biolog, så vi fick en gratis föreläsning kan man säga. Jag fick lära mig en ny fågel!
 
 
Sedan packade vi in oss i bilen och åkte de många milen hem, men timmarna gick fort eftersom vi bubblade av nya samtalsämnen och körde genom ett Sverige som bara kunde ses som försomrigt. En kall sommar - men ändå en sommar!
 
 
Det har varit en tuff helg men jag har ändå varit duktig på att ta det lugnt. Vilat så mycket jag kunnat, tagit pauser på hotellrummet, bara dansat lugna danser, inte druckit alkohol och så vidare. Säkerligen kommer jag vara sämre ett litet tag nu, men jag hoppas att kroppen som vanligt är så stark att den återhämtar sig. Jag har haft sjukt kul, och varje gång jag klarar något sådant här får jag större självförtroende och vågar prova ännu mer. Om inget oväntat händer så ska vi på folkmusikfestivalen Folkrot senare i juli - något jag bara kunde drömma om förra gången den hölls. Vi har också bokat in en till Skånesemester under min ledighet, och jag har faktiskt vågat drömma om ännu större ting.
Livet funkar faktiskt nu. Det är inte optimalt, men det går att leva och är till och med fantastiskt ibland. Om jag bara kunde fortsätta må så här åtminstone så skulle jag vara så tacksam! Det här är en nivå av sjukdom som jag kan jobba med!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0