Det lilla gula huset

Det byggdes kring förra sekelskiftet, precis på gränsen mellan skogen och den lilla byn. Under dess glansdagar var det butik där man bland annat sålde dynamit, och marken det står på har en gedigen historia som jordgubbsodling.
 
Men glansdagarna tog slut, och huset började få ålderskrämpor. För tre år sedan blev det till salu, och en driftig, ung man från trakten (för tillfället iväg på universitetsäventyr på annan ort) fick höra om det via ryktesvägar.
 
 
Huset inköptes, och en lång och slitsam renoveringsresa tog sin början.
 
 
Han har kommit en bra bit på väg, men mycket jobb återstår innan det är dags att flytta in.
 
 
Jag kommer hålla er uppdaterade om den spännande fortsättningen, och Alex har lovat att gästblogga med jämna mellanrum för att berätta för er vad det är han har gjort med huset hittills!
 

På senast!

Hejsan!
 
Här sitter jag och har internet, vilket är ganska fantastiskt eftersom jag inte har haft det på en vecka, därav tystnad här på bloggen.
 
Jag och karln i fråga har alltså varit husvakter till ett hus utan internet, men vi har kunnat underhålla oss ändå.
 

 
Med myskvällar, norrsken, sockrockning, födelsedagsfikor, osynliga solförmörkelser och så vidare har tiden sprungit iväg.
 
Nu håller vi på att koka te som ska hällas i termosar och tas med till huset för en dag av stenbärning (han) och stenpussel (jag). Det finns tydligen också planer på att plocka fram utemöblerna, så nu kan man nog tryggt säga att våren faktiskt har kommit!
 
Ni kommer få underhålla er med att få lite fördjupade kunskaper om huset i fråga. Ett inlägg om det, med lite bilder jag snott av min pojkvän, kommer upp inom kort!

En summering!

Hejsan! Jag tänkte att vi skulle ta en titt på vad jag har haft för mig den senaste tiden!
 
 
Har haft lördagsmys i lägenheten med laxsallad och brownies med kokosgrädde och jordgubbar.
 
 
Har skrivit bok ute i vårsolen med en kopp kaffe.
 
 
Har gosat med lånad katt.
 
 
Har varit på födelsedagsfika för mamma där det bjöds på frukt, paleofika och paleotårta!
 
 
 Har ätit mysiga middagar i lånat hus.
 
 
Och chiapuddingfrukostar.
 
 
Och idag har jag tagit det lugnt, pysslat lite hemma och läst en bok som plötsligt är mer relevant än vad jag hade kunnat drömma om.
 

I nästa inlägg ska vi ta oss en titt på en tidningsartikel som ger lite bakgrund till saker och ting!
 

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0