Husdrömmar

Jag har fått tillökning!
 
Vad handlar detta om, undrar ni säkert. Det handlar om den mystiska karl som förekommit i mitt liv lite bakom kulisserna sådär sedan i julas. Det handlar om att vi slutligen har tagit vårt förnuft tillfånga (eventuellt bestämt oss för att skita i förnuft) och slagit våra påsar ihop.
Det handlar om att hans drömmar och mina drömmar är samma, och att vi ska försöka göra dem till mer än en fantasi.
 
Det handlar bland annat om att han har ett hus. I utkanten av en pytteliten håla någonstans i smålands djupa rövarskogar finns ett hus som har sett en hel värld förändras. Två sekelskiften har det upplevt, och det har slitits därefter.
Men det här huset är ett tursamt hus, för det har råkat köpas av någon som är mer insnöad än en eskimå i januari på byggnadsvård och restaurering. Och han har i sin tur en nyförvärvad flickvän som blir kollrig av lycka av vintagetapeter, retromöbler och tidlösa designstolar.
 
Huset har en stor tomt, där det får plats såväl grönsaksland som växthus och hönsgård, och det är tur eftersom att ägaren och den nyförvärvade flickvännen delar drömmen om självförsörjning och downshifting. Därför kommer tomten användas till just det.
 
Den nyförvärvade flickvännen råkar dessutom ha en liten blogg, och via den kommer ni få följa med på hela den här galna resan. (Det är alltså den här bloggen om ni inte fattat det.)
 
Just nu är läget i huset väldigt avskalat (för att citera min mamma: "Det är i alla fall bra ventilation!"). Det finns inte ens något golv.
 
 
Men utsidan är vackert målad och restaurerad och solen värmer skönt när man har picknick.
 
 
På söndag ska vi ha planeringsdag samt fika, snart släpper nattfrosten så insidan på grunden kan tätas med lerbruk, och i sommar finns det en hel trädgård att slå upp ett tält i. Det här kommer bli superbra!

Kommentarer
Postat av: Ida

Åh, vad himla häftigt! Min pappa har också ett övergivet hus, men det är tyvärr mögelskadat. Så vi tältar och gör ordning på tomten istället.

Svar: Ja men en tomt kan man göra mycket med :)
grusvägenhem.se

2015-03-16 @ 21:27:54
URL: http://idreaido.blogg.se
Postat av: Sandra

Ååh, vad häftigt! Dokumentera ALLT (& visa oss)! ;D Det här är också min dröm ju, yay, superglad för din skull! :P

Svar: Will do ;) yay!
grusvägenhem.se

2015-03-20 @ 00:26:53
URL: http://winterzmoon.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0