Mörkrets tid

Hej!
Nu är det sannerligen mörkrets tid.
Det börjar närma sig tiden då nätterna är som längst, det börjar skymma redan efter tre.
Jag är dålig, riktigt dålig. Trots det gick jag på (förvisso lugn) inflyttningsfest i helgen med hjälp av pannben. Därför är jag nu superdålig och varje gång jag blir det brukar nya symptom som ger ett mer eller mindre livshotande intryck dyka upp som en liten överraskning. Den här gången har jag ont i halsen, fast inte som när man har halsfluss utan mer som om jag har en böld eller något där. Min plan är att avvakta några dagar.
Hela förra veckan var jag helt förstörd i huvudet vilket resulterade i att jag skrev exakt ingenting på min bok, så nu är jag efter i planeringen.
Jag är på jättekonstigt humör. Ena sekunden är jag glad och drömmer om framtiden. Andra sekunden drabbas jag av någon deprimerande längtan och vill bara packa en väska och flytta till ett torp mitt inne i skogen i norrland och aldrig komma ut igen. Tredje sekunden är jag helt blank och bara går omkring och existerar.
Och det är väl inte ens någon idé att gå in på vad som händer i världen. Det gör mig också väldigt ledsen och oroad.
 
Så jag är inne i en konstig svacka nu kan man säga. Det är inte katastrof, det är inte som att allt går emot mig eller så, men det är väl helt enkelt mörkertider. Jag tror att det kommer gå över av sig själv om ett tag, typ i december kanske, när boken som hängt över mig och tjatat om uppmärksamhet så länge förhoppningsvis är färdigskriven och jag kan gå över till mindre ansträngande redigeringsarbete.
När jag har vilat mig ur kraschen. När det börjar bli jul, med doft av glögg och saffran, julkalender, julmarknader och allt annat som hör till.
Ljuset utanför får jag vänta på ett tag till, men å andra sidan har jag egentligen aldrig haft något emot de långa nätterna.
 
Det finns saker som jag är tacksam för också. Det mest uppenbara är att jag har ett hem, mat i kylskåpet och inte lever i krig eller på flykt.
Jag är också tacksam och glad över mina karriärmässiga framgångar som vi snart ska gå in på.
Att det finns ett fint litet hus ute på landet som blir mer och mer färdigt för varje vecka och som jag kommer få lämna staden och lägenhetslivet för i framtiden.
Jag är tacksam för Alex, som är cirka den finaste människan av alla, och som alltid gör sitt bästa för att stötta och ta hand om mig, och som får mig att känna mig så älskad mitt i allt.
 
Jag är tacksam för sådana här kvällar.
 
Jag har sagt det innan, men ett av mina största fritidsintressen är att äta god mat. I fredags åt vi pulled beef med ugnsstekta rotsaker och rödvinssås. Och Riesen, och Loka Crush. Och vi tittade på Idol.
Sedan lekte han med Spotify och jag lekte med min telefon. Ah, vilken toppenkväll!

Varsågod för lista

Nu har jag hittat en sån här lista ute i cyberspejs igen och jag tänkte prokrastinera lite genom att fylla i den. Enjoy!
 

DIN/DITT FÖRSTA:


Operation: Har inte opererats vad jag vet!
piercing: Tog hål i öronen när jag var 12 efter att ha samlat mod i två år.
sport: Jag började rida på ridskola när jag var 6 år och fortsatte med ridningen tills jag blev sjuk för tre år sedan. Har länge sagt att jag ska försöka rida lite lugnt igen någon gång men det verkar alltid komma något ivägen som jag måste vila upp mig inför eller efter.
husdjur: Som jag tjatade om ett eget djur, vilket som helst men gärna med päls eller avlångt och utan ben. Jag fick avlångt och utan ben, men i formatet akvariefisk och inte pytonorm, vilket jag egentligen ville ha.
semester: Min första riktiga semester måste ha gått till Danmark någon gång när jag var riktigt liten. Vi åkte ofta dit eftersom min mamma är där ifrån.
konsert: Eftersom jag är född i en musikerfamilj har jag varit på många konserter, men mer den typen som involverar stråkinstrument i någon form. Jag var nog säkert bäbis under min första.

 

 

JUST NU:


äter du: Ingenting, men kaviarmackor ligger i magen.
ska du: Fortsätta läsa bloggar och tycka synd om mig själv.
lyssnar du på: Ljudet av luft som åker in i lägenheten via ventilationen bredvid fönstret. Ja - tanken har slagit mig att man kanske skulle sätta på musik i någon form.
väntar du på: Att jag ska må bättre igen, att jag ska få ett visst mail, att nya soffan ska komma, att det ska bli jul osv.
tittar du på: Vad jag skriver.
har på du på dig: Svarta tajts, rosa linne, tunnstickad tröja och mössa. Ganska typisk Ida-uniform.

 
 

 

DIN FRAMTID:

karriär: Just nu ligger mitt fokus på författarkarriären och med den händer mycket spännande och hemligt. I framtiden hoppas jag att jag har gett ut flera böcker och att folk tycker om dem!
barn: Vill gärna ha barn om inte allt för länge men inte riktigt än. Längtar efter familjelivet, men vi vill ha lite mer tid själva först och gå och "suga på karamellen" ett tag till.
giftermål: Jag vill absolut gifta mig i framtiden och leva i ett äktenskap! Alex vill också gifta sig, så jag hoppas så klart att det faller sig så att vi väljer varandra att gifta oss med. Men det får framtiden utvisa!

 

 

 

VAD DU FÖREDRAR:


kramar eller kyssar: Jag skulle aldrig vilja leva utan kyssar, men en kram kan ju bli mycket mer långvarig. Man kan liksom ligga och kramas när man glor på TV på kvällarna. Man kan kramas och äta chips samtidigt. Man har ett större urval av personer att kramas med. Så jag måste nog säga kramar ändå.
kortare eller längre: Jag vill gärna vara kort själv men annars gillar jag längre. Jag gillar att titta upp helt enkelt!
snygg mage eller snygga armar: Det räcker fint med frisk mage och starka armar! Har i och för sig inget av det, men man kan ju drömma. Och jag skulle hellre ha frisk mage än starka armar om jag måste välja. För Alex har starka armar så det löser sig liksom ändå.
busig eller lydig: Beror på mitt humör, men generellt föredrar/är jag busig. Detta med reservationer för att jag eventuellt har en annan bild av av busig i vissa sammanhang. När det gäller hästar så motsvarar tydligen min definition av "busig" de andras definition av "nödslakt".

 

 

HAR DU NÅGONSIN:


kysst en främling: Åh, när man var ung och dum och promillehalten var högre än betygssnittet. Och senare också för den delen.
tappat bort glasögon/linser: Inte mer än temporärt. Ja - jag har också hittat dem på mitt eget huvud efter ett tag - det händer i verkligheten!
brutit ett ben: Nope, märkligt nog.
rymt hemifrån: Jomen visst! Det skrattas fortfarande åt när jag var tre år och rymde hemifrån för att jag tydligen skulle ner på stan och shoppa. Och jag vägrade säga vad jag hette utan hävdade bestämt att jag var Pippi Långstrump. Jag kom rätt långt innan ägaren av närmaste livsmedelsbutiken lyckades muta mig med godis och spåra upp mina föräldrar.
röntgats: Massvis med gånger hos tandläkaren och en gång när jag var liten av okänd orsak.
krossat någons hjärta: Mjo.
nobbat någon (som haft känslor för dig): Ja.
gråtit när någon dött: Ja.

 

 

TROR DU PÅ:


kärlek vid första ögonkastet: Ja, men i väldigt sällsynta fall. Och bara om kärlek innebär den där första, dumma nyförälskelsen. Attraktion vid första ögonkastet dock, det är nog ganska vanligt!
gud: Nej, inte som en ensam, allsmäktig, skapande kraft.
mirakel: Jo men det gör jag nog.
aliens: Utan tvekan!
magi: Ja, jag tror på magiska fenomen, men jag tror att allt sånt har en fysisk förklaring, bara att vi inte har kopplat ihop det med den moderna vetenskapen än.
tomten: Jag tror på mycket, men inte på jultomten.
änglar: Jag tror inte på änglar enligt bibeln, men jag tror att det är möjligt att vi kan ha personliga, skyddande, goda väsen runt oss, och många kallar ju det för änglar.
transformers: Hänger inte riktigt med här!

 

 

BLANDAT:


är du kär i någon? Ja, det vore ju olyckligt om jag inte var kär i Alex!
önskar du att du bodde någon annanstans? JA! Jag önskar verkligen att vi bodde i huset nu! Dock trivs jag bra i min lägenhet så länge.
tycker andra att du är attraktiv? De brukar inte springa skrikande iväg i alla fall och jag väljer att se det som ett gott tecken.
dricker du? Ja, det är en nödvändighet för min överlevnad! Dricker dock enbart saker som innehåller ingen eller väldigt lite etanol tills jag eventuellt blir frisk.
använder du droger? Livet är min drog! Närå, i wish, lite koffein och etanol (gärna i kombination) hade sannerligen piffat upp tillvaron, men jag får vackert vänta tills jag inte har en kropp som håller på att braka ihop. Tur ändå att det finns koffeinfritt kaffe.
vilket schampo använder du? I love Juicy från Lush
vilken parfym använder du? Någon billig från H&M
vad är du rädd för? Döden, zombieapokalyps, att jag ska bli sämre, att kaffet ska ta slut.
gillar du att tvätta? Jag är ganska neutralt inställd till att tvätta.


En sån dag

Jag kröp ner i sängen igen efter frukost. Det är en sån dag.
 
 
Jag mår illa, är trött både i kropp och huvud och jag har varit på jättekonstigt humör den senaste tiden.
Man skulle kunna tro att jag är gravid, men det är jag inte och har inte tänkt bli det än på ett tag heller. Men ibland tänker jag att det är så här jag kommer må då, och att jag lika gärna kan vänja mig i förebyggande syfte. Det känns liksom både lättare och svårare då.
 
 
Smsade Alex och talade om hur jag mådde och att jag ville ha soygurt och sympatier och att han inte behövde komma hem om han var rädd för eventuella baciller. Han undrade om jag trodde det var en bacill. Hur ska jag rimligtvis kunna veta det? Det kan vara min vanliga dålighet som ibland ger sådana här symptom. Det kan vara den nya digerdöden som har sin början just här i min lägenhet. Jag kan inte särskilja bara på symptomen. I vilket fall som helst är det bara att härda ut, och som tur är så är Alex inte så rädd för eventuella baciller (eller konstaterade baciller heller för den delen) så han kommer hem sen. Med soygurt och vad annat jag kan tänka mig att äta (vilket just nu är exakt ingenting förutom mirakulös medicin som gör mig frisk). Och en stor kram förhoppningsvis. Och bekräftelse på att Det är Synd om Mig!
Jag fördriver tiden med att inte göra vad jag ska (jobba med boken) utan istället grotta ner mig i bloggar jag inte ens öppnat det senaste året men som är skitviktiga idag.
 
Och oroar mig över mitt hår så klart.
För ett år sedan var mitt hår ganska fint. Jag tappade hår i perioder (troligtvis pga mystisk åkomma osv) men det syntes inte så överdrivet mycket. Efter dreadsen har jag blivit tunnhårig som en tant dock. Jag hoppas att det är för att jag slet ut mycket hår när jag kammade ur dem och framför allt för att det slet på hårbotten att ha dreads och att därför ständigt bära mer vikt än vad hårsäckarna är designade för. Det - kombinerat med allmän taskig hälsa och förmodligen en del oupptäckta brister.
 
 
Jag hoppas kunna återfå en del hårväxt med hjälp av fjäsk för hårbotten och hår samt orimliga mängder B-vitamin. Hoppas, hoppas verkligen!
För att lugna ner min skenande hårpanik har jag investerat i hårfärg i onaturlig kulör (idiotröd) som jag hoppas kunna trösta mig med i alla fall ett tag framöver. Den kommer anlända med post senare i veckan och jag hoppas att både hårpanik och elak sjukdom kommer lugna sig tills i helgen då det vankas kompismys och inflyttningsfest.
 
Med huset händer det förresten en del kul grejer nu. Alex bygger veranda för fullt, och vi har fått en ny ytterdörr. Jag ska se om jag kan sno åt mig lite bilder från hans telefon så ska jag visa er någon dag!

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0