Provisoriskt

I går sålde jag ett soffbord, med resultatet att jag sedan var tvungen till en provisorisk ommöblering.
Jag tror att jag råkade komma åt någon sorts hemlig inredningsmagiknapp för jäklar i havet vad luftigt och ljust och liksom rent det plötsligt kändes när det blev plats under fönstret och fotpallen fick vikariera som soffbord.
Det är nästan så att jag förstår varför folk gillar att inreda vitt och minimalistiskt, men bara nästan.
 
 
I övrigt är det kaos som vanligt i mitt huvud när jag bestämmer mig för att göra en estetisk livsuppdatering. Vi ska till IKEA på söndag och vi hinner inte vänta en dag längre, men soffan som vi skulle köpa, och som är ganska viktig för slutresultatet finns naturligtvis inte i lager för tillfället. JUST den soffan vi ville ha. Vi har varvat panikartade chattsamtal med IKEAs kundservice med desperat finkammande av internätet efter alternativ soffa men ändå kommit fram till att det inte finns en soffa i hela universum som vi hellre vill ha just nu, och således kommer vi vänta.
Det stör mig oerhört att min extreme home makeover kommer vara halvfärdig i en period. Min vita soffa (visserligen inte på något vis ful, men ändå fel) kommer vara som en nagel i ögat på mig varje dag. Vi kan bara sätta allt vårt hopp till blocket och andra lagerstatusrelaterade mirakel.

Mellanläge

Hej på er!
 
Oj vad september det är nu alltså! Småkallt, mulet och blåsigt, och träden börjar gulna. Men det är faktiskt rätt mysigt, och jag ser fram emot hösten, för vi har så mycket roligt planerat.
 
 
Hemma ser det ganska tråkigt ut nu. Det är ett trist mellanläge inredningsmässigt. Mycket av min fina inredning är på andra ställen (förråd, husvagn och sånt) och jag har reservgrejerna framme, plus att jag håller på att sälja en del. Det ska nämligen göras om här i höst. En makeover kommer ske, med mycket mer retrostil än innan. Igår var vi på loppisrunda och kom hem med en del småkrafs. Några nya möbler ska det bli också, och en sväng till IKEA.
Jag hoppas att allt kommer vara klart lagom till oktober.
 
Ett bord och en soffa som snart kommer bytas ut.
 
 Småkrafs
 
 Favoritfärgen är grön!
 
Idag ska jag göra sånt där vanligt och tråkigt som att diska och städa undan, och pyssla med mina olika projekt så klart. Sedan kommer Alex hem efter jobbet med god mat och hjälper mig med den städningen som är för tuff för mig. Därefter fredagsmys och äntligen helg i en städad lägenhet med den goda maten och det bästa sällskap man kan tänka sig!

Lördag

Hej!
Igår var det fest här.
Nej, det var det ju inte, men man kan lätt tro det. Egentligen var det socialt umgänge till frampå småtimmarna och nu ser här ut som ett bombnedslag och jag är dålig, men vi hade hemskt trevligt i alla fall.
 
 
 
Nu ska jag kolla på ett program om 70-talet, som är ett av mina favoritdecennier. Inredningen, kläderna, färgerna, mönstren, musiken, bilarna, framtidstron - ja allt!
Sedan ska jag städa undan lite och åka upp på stan en snabbis och köpa alkoholfritt vin (lyxsaft) för ikväll har jag tjejkväll eftersom Alex är ute och slirar med sina arbetskamrater på någon färja. Jag har köpt supergod plockmat och valt ut en film som jag tror är bra. Det blir nog mysigt!
Såvida jag inte får världens sjukdomsattack då, vilket förvisso är i riskzonen.
 
Kanske hinner jag skriva lite idag också, det hade behövts. jag har börjat om med tredje boken för första versionen sög kom jag på, men jag har liksom inte kommit tillräckligt långt in i andra versionen än för att hitta flowet. I början av varje bok har jag en period då jag bara tycker att allt är dåligt och jag är dålig och så vidare, men det brukar släppa efter ett par kapitel. Nu är det värre eftersom förra versionen bara blev någon sorts B-dokusåpa så nu är mitt författarsjälvförtroende i botten. Men jag ska nog se till att få upp det igen! Jag vet ju redan nu att version två är SÅ mycket bättre utifrån vad jag har planerat.
 

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0