Framsteg

 Hej på er!
 
Det har gått och blivit påskafton, men inte märks det här i lägenheten. Vi har haft sjukt mycket annat att tänka på så vi har liksom glömt bort det. Jag tror att jag nämnde något flyktigt om att vi borde ha påskris förra helgen, men det rann tydligen ut i sanden.
 
I alla fall, vi var ju i Göteborg. Det var ett mycket givande besök.
Dag ett och medicinskt besök ett slutade med att jag äntligen fick diagnosen ME/CFS. Det har jag vetat om länge, men nu finns det på papper så att säga.
Dag två och medicinskt besök två var väldigt intressant. Allt pekar nämligen på att jag har borrelia trots allt!
Jag har ju haft mina funderingar ditåt i tre år nu, och i början av min utredning fick jag ta prover för det på vårdcentralen. Resultatet var dock lite tvetydigt (vilket är vanligt om man gått med det länge) men läkaren där valde att tolka det som att borrelian redan var utläkt, och mina besvär berodde på något annat.
Det gick inte att komma vidare då, så trots att jag inte var helt övertygad, lade jag borreliateorin på hyllan tills vidare och fokuserade på annat.
Nu äntligen har jag fått möjlighet att gräva djupare, och det visade sig att jag hade rätt hela tiden!
Självklart kommer ju ännu mer tankar nu, på en konstig, växande, röd ring jag hade på innanlåret 2010, och strax därefter en mystisk "influensa" som bara jag fick...
(Varför jag inte gick till läkaren? Jo, för att jag på den tiden var raka motsatsen till en hypokondriker. Min inställning var att det mesta gick att ordna med Ipren och silvertejp, och jag trodde att ringen var någon hudsvamp.)
 
Nu följer en ganska intensiv behandlingsfas. Jag har fått hem en hel kasse med mediciner och kosttillskott och blivit ordinerad en sträng diet för att motverka infektion och sånt, samt ge gallan lite paus.
Dieten går bland annat ut på att jag inte får äta något sött alls, på sin höjd en kopp bär ibland eller kanske någon bit vattenmelon om jag vill lyxa lite extra.
Detta går väldigt dåligt ihop med det faktum att jag är typ jordens gottegris, men det kunde tydligen bero på bakterierna etc. samt att jag har lite brister, så det finns hopp om att det lägger sig om ett tag.
Jag börjar på måndag med allt, och Alex hänger på dieten, för han tänker väl att det skadar inte att leva lite sundare.
Jag har en spännande tid framför mig och jag hoppas verkligen att jag får något resultat. Att bli kryare är ju som ni vet en dröm!
 
Nåväl. Idag är det påskafton och ingen diet så långt ögat når. För tillfället bakas det paj för fullt, och snart ska vi äta påskmat #1 och #2. Vi kommer i princip ägna resten av dagen åt att äta god mat och hänga med trevligt folk, så det känns ju helt utmärkt!
 
 
Nysjuk

Ny vecka

Hej på er!
 
Just nu är det... sådär. Det beror på hormoner. Jag känner mig väl sådär lagom omotiverad till exakt allt förutom att flytta ut i skogen, bo under en sten och bli eremit (dumma PMS).
Vad som hjälper mot det är faktiskt att trots allt göra något. Då får man en ökning av dopamin och noradrenalin och en stunds normal livsglädje igen.
Igår tog vi vårt pick och pack och for till Åsens by. De hade våffeldag och allmänt myspys.
Vi började med att vandra upp på höjden, väldigt långsamt pga kropp i kasst skick, men det var värt varenda flåsande andetag när vi såg utsikten.
Sol, vårdoft i luften, flera mils fri sikt över skogar och berg, och glada humlor som verkade ha misstagit min blåa tröja för ett pollineringshimmelrike.
 
 
Efter det vandrade vi raka vägen till kaffestugan. Alex fick våffla och kaffe. Jag fick björksav och chokladboll.
Vi satt på en sten i solen, spanade på de gamla husen och fantiserade om en framtid mer i vår smak.
 
 
Efter det gick vi och hälsade på hönsen, pratade hovslageri, skogskörning och ardennerhästar med kusken som körde runt gården med sin dito, köpte äppelmust och tog en sväng i Teklas hus.
 
Vi åkte vidare, hem till Alex föräldrar, där det bjöds på kaffe/te och överbliven mycket läcker tårta från födelsedagsfirande i lördags. Den var bakad på potatismjöl och kunde därför även ätas av mig, och herregud, jag visste inte att jag längtat så efter en vanlig jäkla tårta med fluffig grädde och jordgubbar.
 
Vi åkte in till stan igen, och det är ganska sorgligt egentligen, för vi känner båda två så starkt att så fort vi kommer in bland asfalt och betong igen så sjunker humöret som en sten och stressen åker i taket. Vi behöver verkligen komma ut på landet. Helst igår.
 
Nåväl, idag gäller i vanlig ordning vila efter en helg med aktiviteter. Idag och imorgon, för på onsdag far vi ju till Göteborg över natten.
Så idag ska jag nog mest hänga i min soffa, sticka saker och lyssna på podcasts!

Torsdag

Hejsan på er!
 
Tror att jag är lite uttråkad. Sitter i min lägenhet och tittar på solen utanför och känner mig lite som ett djur i en bur.
Jag ska åka och handla sedan, men förutom det måste jag hålla mig inne och vila, vilket jag inte gillar, men det måste göras ändå.
Det har varit en intensiv period ett tag, och nästa vecka ska vi åka västerut för ett par läkarbesök och sånt där, plus att det ju är påsk med allt vad det innebär.
Så ja - vila!
 
Idag fick vi reda på en bra och positiv sak med den där hemligheten som jag går och håller på. Det börjar närma sig. Om allt går i lås så är jag bara ett par möten ifrån att kunna avslöja allt för er och därmed få mycket mer roligt bloggmaterial, och dela med mig av alla tankar och förberedelser både till er och till framtiden.
 
Vilka är ni som läser här förresten? Ni är ett gäng som är återkommande, och om ni vill får ni gärna skriva en rad i kommentarsfältet!
 
 

  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0