En lista

Var är din mobiltelefon? Den ligger som alltid på armslängds avstånd, för tillfället på fönsterbrädan bredvid mig. Jag har många gånger tänkt tanken att jag borde vara ifrån den lite mer.

Var är din andra hälft? Han sitter i en fåtölj bredvid mig och pluggar till ett antal yrkesförarprov han ska göra snart.

Ditt hår? Nytvättat, men i övrigt ett kaos.

Ditt humör? Stabilt, skulle jag säga. Inte sprudlande glad, men heller inte på något vis nedslagen.

Din dagsplan? Idag ska jag vila efter en intensiv vecka, och inför ännu en sådan. Jag ska mest sitta vid datorn och stöka undan små nödvändigheter och fila lite på ett av vårens projekt.

 

 

Det bästa du vet? Sommarnätter framför en sprakande eld långt utanför staden. Marshmallows så överkokta att de rinner av pinnen, cider efter cider, gitarrspel och filosofiska samtal under en gnistrande stjärnhimmel tills stjärnorna försvinner i gryningen.

Din dröm inatt? Jag drömde något om att jag gick på en skola i Harry Potter-universat. Det var som en efterutbildning till Hogwarts och alla karaktärer var i 18-års åldern och gick där också. Dock hade den en hel del misstänkta likheter med min gamla högstadieskola. Jag var sjukt cool och hängde med Draco Malfoy.

Ditt livsmål? Oh, stor fråga! Jag vill hitta en harmoni i tillvaron, som kanske inte finns i exakt varje ögonblick men som ändå genomsyrar livet i stort, där jag lever i samklang både med naturen och mig själv. Ett lugnt, enkelt och avskalat liv med en stor, härlig familj av både människor och djur, där prioriteringen är att få tid tillsammans och tid för det man egentligen vill göra framför att ha många pengar och köpa fina saker.

Rummet du är i? Jag sitter i mitt vardagsrum, eller det enda egentliga rummet i min etta. På min plats i soffan, som är i hörnet närmast fönstret.

 

 

Din hobby? Jag har nog många hobbies. Att skriva, att sticka och virka, att äta mat, att vara i naturen, hästar och så vidare.

Din skräck? Att bli fråntagen min frihet.

Vem vill du vara om sex år? Jag vill vara på god väg mot mitt livsmål. Om sex år är jag 32 och då skulle jag vilja vara gårdsägare, djurägare, fru, mamma, friskare, månskensbonde och författare till flera böcker.

Var var du igår kväll? Hemma i hemmets lugna vrå. Vi åt kalventrecote och slötittade på serier.

Vad är du inte? En stadsmänniska. Känner bokstavligt stressen stiga så fort jag åker in i en stad. Det är värre ju större staden är, men jag känner av det även när det gäller småstaden jag bor i. När jag kommer ut på landet är det som att hela jag slappnar av.

 

 

En sak du önskar dig? Att alla det här årets projekt ska gå i lås.

Var växte du upp? I samma småstad jag bor i nu, fast i ett villaområde på andra sidan. Vi bodde i ett stort hus ett stenkast från skogen, fem minuters promenad från skola och affär och en kvarts cykelväg från stallet. Mycket bra.

Det senaste du gjorde? Jag har suttit vid datorn nu en bra stund, men innan dess åt jag sen frukost med Alex. Gröt med havremjölk och hjortronsylt, ett kokt ägg och en kopp kaffe blev det.

Din tv? En gammal relik från -08 som fungerar prima. Den kommer dock inte få flytta med när jag lämnar lägenheten i framtiden. Egentligen behöver man ju liksom ingen TV har vi kommit på.

Dina husdjur? Tyvärr bara dammråttor för tillfället, men det finns storslagna planer för katter, höns, grisar, får, kaniner, hund, häst och diverse under varierande perioder förr eller senare i livet.

 

 

Din dator? En Acer Aspire 11,6" som inte är så flashig men gör vad den ska.

Saknas någon? Det saknas ju alltid någon och oftast flera som man inte träffat på länge. Hade mycket gärna tagit en kopp kaffe med min bortflyttade bästis nu.

Din bil? Jag har ingen bil, men Alex har en liten Nissan som han påstår att jag ska se som vår.

Något du inte har på dig? Jag har väldigt sällan jeans. Ibland tänker jag att jag borde börja med det, men det brukar rinna ut i sanden efter ett prövotillfälle.

Favoritaffär? IKEA. Inte för utbudet egentligen, men för att de flesta gånger när jag har åkt dit och handlat mycket så har det varit inför en ny och spännande period i livet, så jag associerar IKEA med nystart, spännande tider och framtidsdrömmar.

Din sommar? Den kommande sommarens planer är inte helt spikade ännu, det beror på om saker och ting går i lås som vi hoppas på. Men troligtvis blir den arbetsam, fattig och alldeles, alldeles underbar.

 

 

Älskar någon? Ja jag älskar flera fast på olika sätt och tur är väl det, livet hade varit bra torftigt annars.

Favoritfärg? Grön! Helst olika gröna nyanser som förekommer i naturen.

När grät du senast? I fredags när jag hade fått smuts bakom linsen. Fast det kanske inte räknas. Jag minns inte riktigt senast jag grät för att jag var ledsen.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0