Framsteg

 Hej på er!
 
Det har gått och blivit påskafton, men inte märks det här i lägenheten. Vi har haft sjukt mycket annat att tänka på så vi har liksom glömt bort det. Jag tror att jag nämnde något flyktigt om att vi borde ha påskris förra helgen, men det rann tydligen ut i sanden.
 
I alla fall, vi var ju i Göteborg. Det var ett mycket givande besök.
Dag ett och medicinskt besök ett slutade med att jag äntligen fick diagnosen ME/CFS. Det har jag vetat om länge, men nu finns det på papper så att säga.
Dag två och medicinskt besök två var väldigt intressant. Allt pekar nämligen på att jag har borrelia trots allt!
Jag har ju haft mina funderingar ditåt i tre år nu, och i början av min utredning fick jag ta prover för det på vårdcentralen. Resultatet var dock lite tvetydigt (vilket är vanligt om man gått med det länge) men läkaren där valde att tolka det som att borrelian redan var utläkt, och mina besvär berodde på något annat.
Det gick inte att komma vidare då, så trots att jag inte var helt övertygad, lade jag borreliateorin på hyllan tills vidare och fokuserade på annat.
Nu äntligen har jag fått möjlighet att gräva djupare, och det visade sig att jag hade rätt hela tiden!
Självklart kommer ju ännu mer tankar nu, på en konstig, växande, röd ring jag hade på innanlåret 2010, och strax därefter en mystisk "influensa" som bara jag fick...
(Varför jag inte gick till läkaren? Jo, för att jag på den tiden var raka motsatsen till en hypokondriker. Min inställning var att det mesta gick att ordna med Ipren och silvertejp, och jag trodde att ringen var någon hudsvamp.)
 
Nu följer en ganska intensiv behandlingsfas. Jag har fått hem en hel kasse med mediciner och kosttillskott och blivit ordinerad en sträng diet för att motverka infektion och sånt, samt ge gallan lite paus.
Dieten går bland annat ut på att jag inte får äta något sött alls, på sin höjd en kopp bär ibland eller kanske någon bit vattenmelon om jag vill lyxa lite extra.
Detta går väldigt dåligt ihop med det faktum att jag är typ jordens gottegris, men det kunde tydligen bero på bakterierna etc. samt att jag har lite brister, så det finns hopp om att det lägger sig om ett tag.
Jag börjar på måndag med allt, och Alex hänger på dieten, för han tänker väl att det skadar inte att leva lite sundare.
Jag har en spännande tid framför mig och jag hoppas verkligen att jag får något resultat. Att bli kryare är ju som ni vet en dröm!
 
Nåväl. Idag är det påskafton och ingen diet så långt ögat når. För tillfället bakas det paj för fullt, och snart ska vi äta påskmat #1 och #2. Vi kommer i princip ägna resten av dagen åt att äta god mat och hänga med trevligt folk, så det känns ju helt utmärkt!
 
 
Nysjuk

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0