Ny vecka

Hej på er!
 
Just nu är det... sådär. Det beror på hormoner. Jag känner mig väl sådär lagom omotiverad till exakt allt förutom att flytta ut i skogen, bo under en sten och bli eremit (dumma PMS).
Vad som hjälper mot det är faktiskt att trots allt göra något. Då får man en ökning av dopamin och noradrenalin och en stunds normal livsglädje igen.
Igår tog vi vårt pick och pack och for till Åsens by. De hade våffeldag och allmänt myspys.
Vi började med att vandra upp på höjden, väldigt långsamt pga kropp i kasst skick, men det var värt varenda flåsande andetag när vi såg utsikten.
Sol, vårdoft i luften, flera mils fri sikt över skogar och berg, och glada humlor som verkade ha misstagit min blåa tröja för ett pollineringshimmelrike.
 
 
Efter det vandrade vi raka vägen till kaffestugan. Alex fick våffla och kaffe. Jag fick björksav och chokladboll.
Vi satt på en sten i solen, spanade på de gamla husen och fantiserade om en framtid mer i vår smak.
 
 
Efter det gick vi och hälsade på hönsen, pratade hovslageri, skogskörning och ardennerhästar med kusken som körde runt gården med sin dito, köpte äppelmust och tog en sväng i Teklas hus.
 
Vi åkte vidare, hem till Alex föräldrar, där det bjöds på kaffe/te och överbliven mycket läcker tårta från födelsedagsfirande i lördags. Den var bakad på potatismjöl och kunde därför även ätas av mig, och herregud, jag visste inte att jag längtat så efter en vanlig jäkla tårta med fluffig grädde och jordgubbar.
 
Vi åkte in till stan igen, och det är ganska sorgligt egentligen, för vi känner båda två så starkt att så fort vi kommer in bland asfalt och betong igen så sjunker humöret som en sten och stressen åker i taket. Vi behöver verkligen komma ut på landet. Helst igår.
 
Nåväl, idag gäller i vanlig ordning vila efter en helg med aktiviteter. Idag och imorgon, för på onsdag far vi ju till Göteborg över natten.
Så idag ska jag nog mest hänga i min soffa, sticka saker och lyssna på podcasts!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
  • Till bloggens startsida
  • RSS 2.0